Bor du i København? Arkitekter kan også gøre din lejlighed til en bedre bolig

Når man tænker arkitekt, tænker man hus. Men faktisk kan du også få hjælp til at udnytte din lejlighed på den bedste, mest moderne og praktiske måde. Hvis pladsen er trang, er det ekstra vigtigt, at du ikke spilder en eneste kvadratmeter.

Det er dejligt at bo i byen. Livet er meget nettere, når man er tæt på alting, og man behøver sjældent at sætte sig ind i en bil. Der er virkelig mange fordele, som man ikke ville have lyst til at undvære.

Omvendt misunder man folk, der får mange kvadratmeter for pengene lidt længere væk fra byens centrum. Efter snart mange år i København, kan man det godt være lidt irriterende, aldrig at have plads til at fylde.

arkitektur kobenhavn

Du drømmer om en stor stue, hvor børnene kan løbe rundt. Og måske nogle flere værelse, så børnene også kan have hvert sit.

Men faktisk kan du godt snyde dig til mere plads. En arkitekt såsom Provisual kan hjælpe dig med at udtænke den bedste måde, hvorpå du kan sikre, at intet går til spilde. I det følgende vil du nu få tre gode råd til, hvad man skal holde øje med.

3 gode råd

Så få vægge som muligt

Det første, arkitekten vil kigge på er, om nogle af lejlighedens vægge kan inddrages. Det er nemlig noget af det, der fylder, og som er forholdsvis nemt at lave om på. Derudover får du også en meget bedre fornemmelse af din lejlighed, hvis rummene er store. Køkken og stue er for eksempel oplagt, at lave om til et stort rum.

Køjeseng til børnene

Hvis der er bare lidt højt til loftet – og det er der ofte i ældre lejligheder – kan du med fordel bygge en køjeseng til børnene. På den måde flyttes madrassen fra gulvet, og dermed vinder du den plads, som den hidtil har rådet over. I stedet kan der skabes et lejerum til børnene, så de kan få meget mere ud af et lille værelse.

Indret dig ud af pladsproblemerne

Når arkitekten har hjulpe dig med at designe sengen og udtænke, hvordan væggene skal stå, skal du selv i gang. Det sidste råd er nemlig, at du skal flytte ting fra gulvet. Lad være med at have tingene til at stå, men hæng dem i stedet op – hvad end det gælder reoler, spejle eller malerier. Det er fristende at lade tingene stå. Det er både nemt, og det ser godt ud, men det fylder.